POHOVAN KARFIOL

Potrebno je: manji karfiol, 2 jaja, brašno, jogurt, mleko, so, ulje.
Za sos: 100 gr. majoneza, kašika rena i malo soka od cvekle.

Karfiol razdvojiti na cvetove i obariti ga u slanoj vodi ali da se ne raskuva. Napraviti smesu za pohovanje tako što ćete umutiti 2 cela jaja, dodati kašiku brašna, šoljicu jogurta i malo mleka do odredjene gustine.
Obaren karfiol ocediti i ostaviti da se malo prohladi. Svaki cvetić umakati prvo u brašno pa u smesu od jaja i pržiti na ulju dok ne porumeni sa svih strana. Vaditi ga na papirnu salvetu .
Sos napraviti trako što ćete u majonez dodati ren i kašičicu soka od cvekle da bi sos dobio roze boju. Može i bez soka od cvekle. Izmešati i sipati sos u posudicu. Služiti uz karfiol.